Çi Börek
Kaliteli, ucuz, cebinizin dostu ürünler bizden, pişirmesi sizden.
Hamuru için;
- 4. 5 su bardağı un
- Tuz
- Su
İç harcı için;
- 350 gr orta yağılı kıyma
- yarım rendelenmiş soğan
- Karabiber
- Tuz ve su
- Hamurunun hazırlanışı; Un, tuz ve sudan oluşan bir hamurdur (hamurun püf noktası sert bir hamur olmalı ) suyunu bu kıvama göre göz kararı ayarlayalım.
- İç harcın hazırlanışı; Tek çekilmiş orta yağlı kıymanın içine yarım soğanı rendeleyelim.
- İçerisine tuz, karabiber ekleyelim ve kıymamızı sulandıralım.
- Hamurumuzu bezelere ayırıp açalım.
- İçerisine kıymasını koyup katlayalım ve kenarlarından keselim. (kenarları daha iyi yapışsın diye kesiyoruz)
- Kızgın yağda alt üst kızartalım ve afiyetle yiyelim.