Çi Börek

Çi Börek

çiğ börek
çiğ börekk
sistemli_son6

Kaliteli, ucuz, cebinizin dostu ürünler bizden, pişirmesi sizden.

 

 

Hamuru için;

  • 4. 5 su bardağı un
  • Tuz
  • Su

İç harcı için;

  • 350 gr orta yağılı kıyma
  • yarım rendelenmiş soğan
  • Karabiber
  • Tuz ve su
  1. Hamurunun hazırlanışı; Un, tuz ve sudan oluşan bir hamurdur (hamurun püf noktası sert bir hamur olmalı ) suyunu bu kıvama göre göz kararı ayarlayalım.
  2. İç harcın hazırlanışı; Tek çekilmiş orta yağlı kıymanın içine yarım soğanı rendeleyelim.
  3. İçerisine tuz, karabiber ekleyelim ve kıymamızı sulandıralım.
  4. Hamurumuzu bezelere ayırıp açalım.
  5. İçerisine kıymasını koyup katlayalım ve kenarlarından keselim. (kenarları daha iyi yapışsın diye kesiyoruz)
  6. Kızgın yağda alt üst kızartalım ve afiyetle yiyelim.